MENÜ

VÖRÖS KÍGYÓ SZELLEMI MŰHELY
  
           

TARTALOM:

 

BEMUTTAKOZÁS

Á-TARA

MIÉRT ÉPPEN VÖRÖS KÍGYÓ

VÖRÖS KÍGYÓ MÉG EGYSZER

 

 

 

BEMUTATKOZÁS:

 

Á-TÁRÁ

 

 

 

Híven 30/3-as sorsmisszió számomhoz és 33 –as maja KIN-emhez - rezonáns égenjáró - az elmúlt tizenöt évben a spirituális és természetgyógyászat számos területébe kóstoltam bele, mélyedtem el . nagyjából ezer darabos – e témájú- könyvtáram felépítésével, illetve az elvégzett tanfolyamok, kurzusok során.

 

Ezek között szerepel: Spirituális Válasz Terápia, Spirituális újjáépítés, Reiki: mesteri szintig, Arolo, Kristályterápia, Bach virágterápia, Számmisztika /pitagoraszi mellett héber, atlantiszi/, Maja szikronárium , chi-kung, kaliforniai kézrátétes gyógyítás,kaliforniai női erő kurzus,

Tibeti hang- és mantra-gyógyászat.

 

 

Ezen időszak nagy részében rendkívül fontos volt számomra a minél több elméleti ismeret megszerzése.

Az utóbbi egy-két évben áthelyeződött a hangsúly: résztvevőként és előadóként is azokat a tanulási, ismeretátadási formákat részesítem előnyben, amelyek röviden foglakoznak a szükséges elméleti ismeretekkel. Alapvetően gyakorlat centrikusak.

Nyitottak az új megközelítésekre, az új energiákra. Fontosnak tartják az egyén megtapasztalásain keresztül történő ismeretszerzést.

A testi-lelki egészségünk, teljességünk megteremtése során a blokkoló információk megkeresése mellett, megfelelő hangsúlyt fektetnek a bennünk lévő "tökéletes, isteni"információk előhívására, aktiválására.

Ennek szellemében járok el az általam vezetett egyéni és csoportos foglakozásokon is.

 

 

Az egyéni kezeléseken alapvetően az Spirituális Válasz Terápia,

Spituális Újjáépítés,

Auraolvasásos-, képezéses oldás,

Éterikus kristálygyógyászat, Tibeti hang- és mantra-gyógyászat felhasználásával dolgozom.

Amiben hozzám fordulhatsz még a fentieken kívül:

önismeret a számmisztika és a maja szinkronárium segítségével,

kaliforniai kézrátétes gyógyítás,

egyéb energetikai kezelések /reiki, lomi-energia, kristályenergiák közvetítése, alkalmazása/,

illetve Tarot segítségével történő sorselemezés.

 

 

 

Elérhetsz telefonon a +36 30 316 40 74 számon, illetve: lenkeyd@vipmail.hu voroskigyo@gmail.hu email címeken is.

 

dr Lenkey Dorottya Ilona – csillagnéven : Á-TÁRA ,

KIN 33

 

 

 

 

 

Miért éppen Vörös Kígyó?

 

 

A kígyó szinte minden kultúrában jelenlévő fontos ősi szimbólum, amelyhez alapvetően az életerő, a túlélés, átalakulás, ösztönösség, testiség, érzékiség, szexualitás témáját társítják.

 

A maja szinkronárium – amelybe a pár évvel ezelőtti megismerkedést követően beleszerettem – 5. pecsétje a vörös kígyó. A szinkronáriumról külön cikkben olvashatsz bővebben.

A maja rendszerben –  a fehér,  a sárga és a kék mellett – a vörösnek is kiemelt jelentősége és hozzárendelt jelentéstartalma van. A kezdet, a születés-újjászületés, megújulás minőségeit, az ehhez szükséges hatalmas indító energiákat, hajtóerőt hordozza.


 

A  vörös kígyó /chicchan/ pecsétje  az életerőt, a szexuális energiáinkat, a kundalini erőt, a túlélési, a megújulási képességeinket, az ösztöneinket, az érzékiségünket – érzékszerveinken keresztül szerzett tapasztalatainkat – összefoglalva : a testiségünket szimbolizálja.

 

VÖRÖS KÍGYÓ EGYSZER

A vörös kígyóhoz kapcsolódik az önszeretetünk, önelfogadásunk is. Az, hogy  hogyan bánunk a testünkkel : mennyire vagyunk elfogadóak, elutasítóak vele, és a szexualitásunkkal; mennyire fogadjuk el, éljük meg egyediségünket; mennyire tudjuk megvalósítani testünk, szellemünk egységét.

Mennyire fogadjuk el feltétel nélkül az életünket ebben az inkarnációnkban, vagyis mennyire azonosulunk, életfeladatainkkal, vagy utasítjuk el azokat.

 

A vörös kígyó az egyik olyan pecsét, amely olyan témákat jelképez, amelyek megtanulása, megtapasztalása az egyik oka annak amiért a Földre inkarnálódtunk. Hiszen ezek csak három dimenziós valóságban, fizikai testtel rendelkezve élhetőek meg.

 

Miden pecsétnek, így a kígyónak is vannak árnyék és fény minőségei is. Az árnyékoknak is alapvetően kétféle típusa van: alul- vagy túlmüködtethetünk dolgokat, részben vagy egészben elzárhatjuk magunkat valamitől, vagy éppen magunkba zárunk, fojtunk valamit és persze túlzásba is vihetünk ezt meg azt. Ezek a szélsőségek lehetnek hosszabb időszakok állandó jellemzői, lehetnek esetiek, egyszeriek, időről-időre visszatérőek.

 

Természetesen a legjobb, ha tartósan harmonikusan éljük meg életünk ezen területeit is, de ez komoly kíhívás.

Műhelyünk keretében és itt ezeken az oldalakon is szeretnénk megosztani, hogy ezek a kíhívások mit hoztak az életeünkbe, mi mire jutottunk, hogy lehet ezekre a jól válaszolni.

 

Vörös kígyó mégegyszer:

 

11 évig volt egy csodálatos társunk, aki  KIN 5-ként, felhangos vörös kígyó szignatúra alatt született, s csodálatos tanítónk volt ebben a témában is. Íme a képe

 

VÖRÖS KÍGYÓ MÉG EGYSZER

 

Vörös kígyó az ősi Egyiptomban Íziszhez kötött szimbólum, amelyet Tjet huroknak is neveznek.

 

Egy kép róla

 

 

Ízisz vérét jelképezte, ezért ezt az amulettet, jelvényt vöröses színű féldrágakövekből,pl. karneol és, jáspis, illetve üvegből készítették. A vér alatt vérvonalat, szellemi fejlődési utat értünk.

A tejet hurok részben az ankkal mutat hasonlóságot, s ez is a feltámadás , az öröklét, a felemelkedés egyik szimbóluma. Ízisz kulcsának is nevezik.

A kulcs által jelképezett út egy nőies jellegű beavatási út,amely a belső alkímián alapul : az  ősi egyiptomi tantra.

 

Az ember szellemi felemelkedését , megvilágosodását célul kitűző szellemi irányzatokat két nagy áramlatra oszthatjuk aszerint, hogy nőies/jin,vagy férfias/ jang szemléletűek .

 

A férfias iskolák jellemzője, hogy kívül jövő, kivülről kapott  szellemi információkat teszik egyre belsőbb tudássá, szigorú rendet követve lépésről –lépésre haladva. S mindeközben a tanítványok fizikai testüket különböző gyakorlatokkal uralmuk alá vonják, s leválasztanak magukról mindent amit feleslegesnek ítélnek. Ebben gyakran akár az aszkézisig is elmennek, a testet erőteljesen háttérbe szorítva. Ilyenek pl., sok jóga áramlat, keresztény iskola.

 

A női jellegű iskolák a belső erőforrásokat felhasználását állítják a középpontba. A test, a testiség szeretetteljes, az érzelmi világunk elfogadásából indulnak ki. A bennünk lévő –általunk gyakran negatív megítélés alá eső, alantasnak tekintett- érzelmeket, szexuális, testi energiákat erőforrásnak tekintve, átalakítják azokat a felemelkedést, s testi , lelki jólétet, egész-séget szolgáló energiákká. A tantra párosan gyakorolt irányzatainak gyakorlásával nemcsak saját, hanem a partner felemelkedését, gyógyulását, egész-ségét is segítve.

 

Ez a nőies jellegű út is , nagyon közel áll szívünkhöz, s fontosnak tartjuk, hogy minél több ember megismerkedjen velük mert rövid idő alatt nagy eredményeket hozhatnak. Előfeltétele persze, a szív csakrád megfelelő mértékű megnyílása, s az hogy légy kész az elég intenzív, nem mindig kellemes megéléséket hozó átalakulási tüneteket is.

 

Az alkímiai témakörben  közeljövőben kerül sor egy az Ibolyalánggal foglalkozó műhelyre, és az egyiptomi alkímia körébe tartozó  az Íziszi hagyományokon alapuló szexuál-energetikai sorozatra is  Ízisz kulcsa címen.

 

Asztali nézet